16 Temmuz 2017 Pazar

Black&Decker CD115 710W 115mm Avuç Taşlama





Black&Decker CD115 710W 115mm Avuç Taşlama



Daha önceleri kalitesiz bir market markasının ürününü almıştım. İşe tam başladım hemen yandı motoru. Garantisi var diye değiştiriyorlar, ama başladığın iş yarım kalıyor, hiç kıymeti yok. O günden sonra hangi ürünü alırsam alayım kalitelisini almaya özen gösterdim. Bu ürün ile 14'lük demir çok rahat kesiliyor. Profilleri jilet gibi kesiyor. Yorulmadan taşlama yapıyor. Ahşap kesmek için denemedim, denemeyi de düşünmüyorum. Seramiği ise gayet güzel kesiyor, ancak sulu kesim gibi olmuyor. Seramik diskleriniz de diğer tüm diskleriniz de kaliteli olursa işinizi daha kolay halledersiniz ve makineyi yormazsınız.

Amatörce işler yaptığım için bu makine bana yıllardır yetmekte. Beton ya da granit kesmedim henüz.

Not: Açma - Kapama anahtar mekanizması oldukça sorunlu... Başkasının da başına gelmiş... Anahtarını açık konumda unuttuysanız ya da yanlışlıkla geldiyse, fişi takınca son sürat aniden çalışıp elinizden fırlayıveriyor, bende oldu, yere düştü, çıplak ayak çalışmamam gerektiğini, hatta çelik burunlu ayakkabı ile çalışmam gerektiğini anladım.

2 yorum:

Ekol Meslek dedi ki...

Black & Decker matkap gibi el aletleriyle tanınan ve sağlamlığıyla bilinen bir markadır. Biz de markanın bu alandaki ününe güvenerek bir adet elektrikli süpürge aldık kendilerinden, vn2200 model. Bakalım umarım pişman olmayız.

Ayhan Çapan dedi ki...

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet sağlamlığından en ufak şüphem yok. Fiyat performans oranı mükemmel diyebilirim. 20 yıl kadar evvel B&D'ın bir matkabını almıştım. Yeni jenerasyon matkaplar çıkınca, daha güçlü bir Dewalt aldım ve onu emekliye ayırdım. Boyalar, harçlar karıştırmış, zorlamıştım epey bana mısın dememişti... Performance Power ve DBK markalarının zorlandığında hemen yandığı tecrübelerim ile sabit :) Tüm donanımı plastik olmalı hemen kokup yanıyor...