14 Eylül 2017 Perşembe

Domates konservesi nasıl yapılır? ( ev yapımı )

Kışlık domates hazırlanışı

1. Domatesleri iri iri kesip kazana atıyoruz.
2. Bir su bardağı sirke ilave ediyoruz kazana
3. Bir su bardağı da kaya tuzu ilave ediyoruz
4. Yaklaşık 1,5 saat kaynatıyoruz
5. Kaynarken kazanda diri domates kalmasın diye blender ile de karıştırıyoruz.
6. Önceden fırında közleyip, kabuğunu soyduğumuz ve çekirdeklerini ayıkladığımız kırmızı biberleri de kaynayan domatesin içine kaynatmanın son yarım saatinde ilave ediyoruz.
7. Kapaklarını kaynattığımız temiz kavanozlara silme dolduruyoruz domates suyunu.
8. Kapağı önce ters yöne çevirip, sonra sıkma işlemini gerçekleştiriyoruz ki, kapağı sıkarken hiç bir sızıntı olmasın, kapak sımsıkı kapansın.
9. Kapağını kapattığımız kavanozu soğuyana kadar ters bir şekilde (kapak aşağı gelecek şekilde) kartonların üzerine diziyoruz.
10. Soğumuş kavanozlarımız 2-3 yıl bile hiç bozulmadan kullanıma hazır bir şekilde bekleyebilir.

Hiç yorum yok: