18 Kasım 2017 Cumartesi

Ağaç / fidan nasıl dikilir?


Çocuklarınıza ağaç sevgisini aşılamak için videomdan faydalanabileceğinizi düşünüyorum arkadaşlar.
Ağaç, fidan dikimi oldukça basit.
İleride yapılaşma olmayacağını düşündüğünüz, üzerinden elektrik teli geçmeyen yerlere, şehir peyzajını bozmayacak şekilde ağaç dikebilirsiniz. Ceza kesen, ya da diktiğim ağacı söken görmedim şimdiye kadar. Meyve ağacı diktiğim zaman ise ağacımın köklendiğini biliyorum. Çalıp götürmüşlerdi, ama yerine başka bir ağaç da dikmeyi ihmal etmemişlerdi sağolsunlar :) Ağacı çalan kişinin de yine ağaç sever oluyor demek ki :)
Ağacı siz dikin, bakan, ilgilenen de çok oluyor. Herkesten Allah razı olsun...
Eğer bir yerden ağaç fidesi bittiğini görürseniz, onun da etrafını kalın ve çok iri taşlarla çevirin. Yanına çıta dikin, görünür olsun ve ezilmesin. Daha sonra onun büyüyerek ağaç olacağından da emin olabilirsiniz.
Videomda sorularınıza yanıt olamaz isem, yorum yazmaktan çekinmeyin, bilmiyorsam da birlikte öğrenmiş olurum.
Videomu izlediğiniz ve ağaç dikmekle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
Not: Dikimde önemli bir püf nokta da şudur. Ekim ayı, dikim ayı... İlk yağmurlarla dikerseniz, bahara kadar fide bol bol sulanır. Kökleri de gelişir ve yazın sulamazsanız, zar zor ilk yazı geçirirse, bundan sonra ölmez. Ama ilk baharda dikerseniz, o yaz sürekli su vermeniz gerekecektir. Hem de taa ilk yağmurlara kadar. O yüzden sulamayacağınız yerlere sadece ilk yağmurlarla birlikte ekim, kasım aylarında dikim yapın.
Sevgiler, saygılar, başarılar...

Hiç yorum yok: